Spijkers met koppen 9

Namens de bouwcommissie legt Henk Lengkeek verantwoording af.

Foto’s bouwlocatie: Arjan Huiskamp

De Bouwcommissie v.l.n.r Cor Spek, Gerard den Oudendammer, Henk Lengkeek, Jan Groenendijk en John Kropmans

Spijkers met koppen worden zeker geslagen! Dus eerst maar even een “rondje om de kerk”.

U heeft het natuurlijk, als trouwe bezoeker van Open Hof al gezien. Het wordt een kale boel rondom  Open Hof. Jeugd 2 is verdwenen, de bomen en het struikgewas zijn weg, de oude sportschool is gesloopt en er is ruimte gemaakt om met de bouwactiviteiten van de Hooghe Hes te kunnen starten. Daarvoor zijn inmiddels een paar bouwketen op het terrein geplaatst. Het gaat nu echt gebeuren. Maar dat heeft u, bezoeker van de website, ook al op uw scherm gezien.

 

In de eerste aflevering van Spijkers met koppen heb ik een aantal afspraken genoemd.

Graag loop ik die nog even met u langs.

 

Dit zijn de afspraken.
De huidige stand van zaken drukken we cursief af.

 

1.   In de week na afloop van de bazaar, dus na 20 april zal een start gemaakt worden met de aanpassing van het huidige kerkgebouw t.b.v. de bouw van de woontoren. Ook zal de rest van het plein bouwrijp worden gemaakt.
U hebt gezien, dat hier hard aan gewerkt is. Het plein moest natuurlijk zijn “het terrein”.

2.   In de maanden april en mei worden alle tekeningen bekeken en zal worden gezocht naar zogenaamde “open eindjes”, die nog moeten worden uitgewisseld, vastgesteld en uitgewerkt.
Ook dit is gebeurd. De projectontwikkelaar is nu druk bezig om samen met de aannemer alle opmerkingen van de bouwcommissie te verwerken. Dank aan onze bouwkundige, Cor Spek, die het plan uit zijn hoofd kent en over alle  details kan meepraten.

 

 

3.   Er zal regelmatig overleg zijn tussen de “opdrachtgever”, Leyten, en de “gebruiker”, de gezamenlijke kerken.
Dit is geregeld en we hebben met elkaar de afspraak gemaakt, dat de projectleider van de projectontwikkelaar Leyten Bouwplanontwikkeling, de heer Hans van Lubeck, en namens de Bouwcommissie Open Hof, de heer Cor Spek, na de start van de bouw één keer per week overleg hebben om de voortgang te bespreken.

 

4.   Planning (onder voorbehoud):
a.  op 1 juni a.s. moeten de bouwkundige en constructieve tekeningen vast liggen en voor 100% definitief zijn.
Dit loopt nog, maar er zit schot in. Vooraf spreek je met elkaar data af om alles gereed te krijgen, doch er kunnen zich altijd omstandigheden voordoen, die dit bemoeilijken, maar de voortgang blijft er in.
b.  In juni starten de voorbereidingen van de bouwactiviteiten van de woontoren en de uitbreiding van het winkelcentrum. Is inmiddels aan de gang, zoals u al kunt constateren. Op 10 juli a.s. zal de 
FEESTELIJKE paal van de Hooghe Hess worden geslagen. De WETHOUDER Ruimtelijke Ordening van de Gemeente Rotterdam, de heer Karakus, zal deze handeling verrichten. Ook DE KOREN VAN OPEN HOF, voor zover niet op zomerreces,  zullen  hierbij een optreden verzorgen.
c.   Na half augustus zullen de voorbereidingen starten voor de bouw van de nieuwe kerk.  Achter de nieuwe sportschool zullen de keten van de aannemers van de kerk en van de woontoren komen te staan.
De keten staan er inmiddels en voor en na de bouwvakvakantie is en zal er al weer heel wat werk verzet zijn.

 

 

Klik hier voor vorige afleveringen